Schoonmaken van zonnepanelen

Door verschillende stimuleringsmaatregelen en subsidies is het aantal zonnepanelen de afgelopen jaren flink toegenomen. Meestal worden zonnepanelen schuin op het dak geplaatst, waardoor de meeste vervuiling er met regenwater afloopt. Toch blijft er in de loop der tijd altijd vervuiling achter, waardoor het rendement terugloopt. de rendementsverliezen als gevolg van vervuiling worden onderschat, daarnaast heeft vervuiling ook een negatief effect op de levensduur van de zonnepanelen. Vervuiling op zonnepanelen kan ontstaan door bladeren, mos, zure regen, fijne stofdeeltjes, luchtverontreiniging, zoutaanslag in de kustgebieden, vogelpoep en roetdeeltjes in steden en industriële gebieden.
Verschillende internationale studies hebben uitgewezen dat de opbrengst van de zonnepanelen uiteindelijk tot 30 % kan teruglopen, wanneer deze nooit worden schoongemaakt. Het periodiek schoonmaken van uw zonnepanelen is dan ook een investering, die zich over het algemeen snel terugbetaald!
Bij het reinigen van de zonnepanelen worden de volgende schoonmaakwerkzaamheden uitgevoerd:
•Het met stromend water verwijderen van stof, zand en andere materialen, die een schurend effect zouden kunnen hebben bij verdere reiniging.
•Het reinigen van de zonnepanelen met een telescopische stelen met speciale ultra zachte water geleidende borstel met osmose water.
Er word dus geen reinigingsmiddel gebruikt bij het schoonmaken van uw panelen, er word enkel gewerkt met osmose water van de allerhoogste kwaliteit!

VoorVoor

Met onze geavanceerde polijsttechniek verwijderen wij de chemische aanslag van alle glazen oppervlakken. Zonder optische vervorming en verkleuring. Het polijsten veroorzaakt geen stof- of wateroverlast. Cementsluier is herkenbaar in de vorm van strepen en vlekken op het buitenoppervlak van het vensterglas. Cementsluier kan zowel tijdens de bouw als tijdens de gebruikersfase ontstaan. De belangrijkste oorzaken tijdens de bouw zijn rondstuivend cement en kalk. Ook scheuren in het metselwerk, lekkende voegen en slechte bouwkundige aansluitingen kunnen een oorzaak zijn.

Onze werkwijze

Wij wassen allereerst uw, omdat polijsten op schone ramen moet gebeuren. Na het wassen van de ramen beginnen wij met polijsten. Hierna behandelen wij de ramen na met Glascoating (GW1 Coating). Hierdoor worden de ramen vuilafstotend en wordt vervuiling dus sterk verminderd. Dit komt door de werking van de coating. Deze vermindert namelijk de hechting van water en vuil, waardoor ramen minder frequent maar zeker ook minder intensief schoongemaakt hoeven te worden. GW1 Coating staat bekend als de meest snelle en kostenbesparende coating in Nederland. Om het te geloven zult u het moeten zien.

Wij gebruiken hoogwaardige polijstmiddelen die voldoen aan de hoogste eisen. Door een vakkundige training en topproducten kunnen wij uw glasproblemen snel repareren voor een fractie van de vervangingskosten. Wij maken géén gebruik schadelijke chemicaliën; al onze materialen zijn milieuvriendelijk.

Zoekt u een oplossing voor uw verontreinigde ramen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Wij komen graag bij u langs om u te adviseren.

Contact opnemen

Glasrestauratie Hoogeveen is een onderdeel van de glazenwasserij te Hoogeveen.