Osmosebewassing

In normaal leidingwater zitten mineralen en zouten die op het oppervlak van uw ramen achterblijven wanneer het water is opgedroogd. Hierdoor ontstaan de bekende kringetjes na afloop van een regenbui. Wij gebruiken puur (osmose) water voor de telescopische glas- en gevelbewassing. Dit water komt eigenlijk van gefilterd leidingwater. Hierbij zijn alle bestanddelen zoals zouten, mineralen en kalk uit het water gefilterd. Wat overblijft is puur (osmose) water. Dit water laat na verdamping geen vlekken achter op ramen en andere oppervlakken. Simpelweg omdat er niets meer in het water aanwezig is wat vlekken kan achterlaten.

Hoe werkt osmose bewassing (telescoop-bewassing)?

Het osmosewater zit in een tank waaraan een pomp is bevestigd. Deze pompt het water via een haspel naar een telescoopsteel, voorzien van een borstel. Hiermee wordt het oppervlak schoongeborsteld. Tegelijkertijd wordt het osmosewater op het oppervlak gespoten en wordt de overige vervuiling weggespoeld.

Bij traditionele glasbewassing worden de ramen drooggetrokken. Bij osmose water is dit echter niet nodig, want in het water bevindt zich geen enkele vorm van vervuiling. Hierdoor droogt het raam zowel vlekvrij als streeploos op en is het raam dus geheel schoon.

Optimaal reinigingsresultaat

Door de diepreinigende eigenschap van puur (osmose) water worden oppervlakken diep gereinigd. Hierdoor ontstaat er een optimaal reinigingsresultaat. Als het osmosewater op het oppervlak wordt gespoten, gaat het een verbinding aan met het aanwezige vuil. Het osmosewater trekt als het ware het vuil van het oppervlak af, zelfs tot uit de poriën van het glas. Bewassing met osmosewater is dus per definitie schoner en dieper dan de traditionele bewassing.

Osmose glas- en gevelbewassing is een professionele manier om glas, aluminium, kunststof en beplating te reinigen. Deze manier van reinigen is perfect inzetbaar op glas, kozijnen, gevelbeplating, gevelreclame en zonweringen/zonnecellen.